Aanbod

Sportvoeding(Ans)

Voeding en sport zijn een onvermijdelijk duo.

De juiste voeding op het juiste moment, in functie van de sportbeoefening, zorgt voor meer energie en verbetert de prestatie. Daarbovenop helpt de juiste voeding blessures vermijden en de recuperatie te versnellen. Een goede basis is van belang om de algemene gezondheid en het welbevinden van de atleet te waarborgen.

Heb je een sportief doel of wil je eens een (halve) marathon, duatlon of triatlonwedstrijd meedoen? Aan de hand van jouw trainingsschema maak ik voor jou een uitgewerkt en individueel voedingsschema om je voeding voor, tijdens en na de training/ wedstrijd te optimaliseren.

Ben je al een fervent duur-, kracht- of teamsporter en ken je het gevoel dat je energievoorraad op is, waardoor je niet optimaal meer kan presteren? Weet je wat het is om de klop van de hamer te krijgen tijdens een (belangrijke) sportprestatie? Dan kan ik je helpen om met de juiste sportvoeding balans te vinden voor, tijdens en na het sporten.

De redenen waarom een aangepaste sportvoeding van belang is:

  • Verbetering van je prestaties
  • Snellere recuperatie
  • Verminderd risico’s op blessures
  • Beter trainingseffect

Ik help je graag bij de keuze naar de geschikte sportvoeding. Je ontvangt tips en advies rond sportvoeding en sportdrank en een aangepast sportvoedingsschema.

Voor het uitwerken van jouw sportvoeding kom je terecht bij Ans.

Werkwijze

Tijdens de intake leer ik jou beter kennen. We bekijken samen de invloed van persoonlijke factoren (zoals je beroep, je thuissituatie, eetgewoontes e.d.) die je individueel sportadvies mee zullen bepalen. We gaan dieper in op jouw sport, jouw trainingsfrequentie en-intensiteit, zodat we het individuele sportvoedingsschema daarop kunnen afstemmen. Samen bespreken we je eerste werkpunten, waarmee je al aan de slag kan gaan. Door middel van al de informatie die jij me geeft gecombineerd met een lichaamsanalyse, bereken ik jouw voedingsbehoefte en stel ik een persoonlijk sportvoedingsschema.

Tijdens een opvolgconsult, 2 weken na het intakegesprek, ontvang je jouw individueel sportvoedingsschema waarmee je aan de slag kan.

We bespreken wat je best voor, tijdens en na de training of wedstrijd eet en drinkt. Naargelang de vragen geef ik extra tips en informatie mee. 

Het sportvoedingsschema wordt opgedeeld in rustdagen en trainingsdagen. Ook hier wordt telkens een lichaamsanalyse uitgevoerd.

 Ik blijf je verder opvolgen bij het streven naar jouw doel en geef antwoord op al je vragen. We bespreken het sportvoedingsschema en passen het aan waar nodig.   Wanneer er wedstrijden plaatsvinden, kunnen we deze uitgebreid voorbereiden aan de hand van een apart voedingsschema. Ik blijf je lichaamssamenstelling opvolgen   en stuur bij waar nodig.

Hiervoor kom je terecht bij Ans.

"It’s not a diet, it’s eating healthy."

Waarmee kunnen we je helpen?

Ellen Smolders

Pastorijstraat 8
2440 Geel

Contactgegevens